KRÉM A POLEVA
PAŘÍŽSKÝ MASCARPONE KRÉM:
200 ml smetany ke šlehání 33% (nebo více, já dávala 40% a bylo to krásně tuhé), 100 g čokolády na vaření z Lidlu (více než 50% kakaa) - vše chvíli povařit, pak odstavit, nechat do druhého dne vychladnout v ledničce, pak vyšlehat a opatrně prošlehat s 1 mascarpone (200 g), (mascarpone kupuju v Lidlu)
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA VHODNÁ NA DORTY:
200 ml smetany ke šlehání ohřát téměř k bodu varu, ale nevařit, pak odstavit a rozmíchat v ní 250 g čokolády na vaření z Lidlu do hladka, pak nalít na dort, pokud je potřeba, tak uhladit nožem, je tekutá, krásně steče i na boky, během chvíle zatuhne, je nádherně hladká a přitom zůstane měkká, takže se krásně krájí, na léto nejspíš nevhodná, jedině rychle sníst, ale teď ideáln